Tízezrek húztak korcsolyát a Jégpályák Éjszakáján

vissza a hírek aloldalra

2022. január 22-én itthon és határainkon túl több mint 60 jégpályán várták a jeges sportok és programok szerelmeseit.

A Magyar Jégkorong Szövetség 6 évvel ezelőtt, 2016-ban döntött úgy, hogy a nagy sikerű Múzeumok Éjszakájához és Strandok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvénysorozatot indít, amelyen mindenki korcsolyát húzhat. A VI. Jégpályák Éjszakája 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ám 2022. január 22-én az MJSZ megrendezte az eseményt, méghozzá Magyarország piacvezető biztosítója, az Allianz Hungária Zrt. támogatásával.

Az országos program fő helyszíne a honi jégkorongsport bölcsője, a festői szépségű Városligeti Műjégpálya volt. A három kiemelt vidéki nagyváros: Debrecen, Győr és Veszprém mellett további 58 jégpálya csatlakozott az MJSZ kezdeményezéséhez.

Január utolsó előtti hétvégéjén 62 helyszínen közel húszezren cserélték a téli cipőt és a csizmát korira, többek közt Balatonbogláron, Békéscsabán, Gödöllőn, Kecskeméten, Makón, Nyíregyházán, Pilisvörösváron, Szigligeten és Veresegyházon, de még Csíkszentimrén és Gyergyószentmiklóson is, míg Budapesten és Debrecenben több pályán is volt erre lehetőség.

A nagy sikerű jeges napon meghosszabbított nyitva tartás, kedvezményes belépők és korcsolyabérlés, jégdiszkó – a Városligetben Cooky és a Rádió1 közreműködött –, valamint jeges aktivitások várták az érdeklődőket. Sok helyen a jégkorong alapjaival is megismerkedhettek a rutinosabb korcsolyázók. Országszerte gazdára talált közel 500 darab az esemény hivatalos ajándékcsomagjából, illetve szintén félezer Erste Liga-mérkőzésre szóló családi vagy páros kupon.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az MJSZ azt tervezi, hogy jövőre is megrendezi a Jégpályák Éjszakáját, immáron hetedik alkalommal.